استفاده از رنگ در طراحی لوگو یا نشانه

استفاده از رنگ در طراحی لوگو یا نشانه

رنگ‏ها در طراحی لوگو یکی از مهم‏ترین قسمت‏های طراحی گرافیک است. استفاده از رنگ‏های مناسب در طراحی لوگو می‏تواند نقاط قوت کسب و کار شما را برجسته کند و به شما در جذب مشتری کمک کند و ترکیب اشتباه می‏تواند اثر معکوس داشته باشد. تاثیر رنگ در طراحی لوگو یک موضوع بسیار مهم و قابل اهمیت هست. همه ما از روانشناسان رنگ شنیده‏ایم که رنگ‏ها بر احساسات و رفتارهای ما تأثیر می‏گذارند. رنگ زرد نشاط آور و شاد است و رنگ سبز در حال آرامش بخش است. اما آیا این قوانین در تجارت و برندینگ نیز همین احساسات را ایجاد می‏کنند؟ تحقیقات نشان داده است که رنگ شناسایی یک برند را بیشتر از ۸۰% بالا می‏برد. این یک آمار شگفت انگیز است زمانی که شما بدانید که اعتماد مشتری، ارتباط مستقیم با مطرح شدن یک برند را دارد. مثلا با دریافت رنگ قرمز چراغ راهنمایی و رانندگی توقف می‏کنیم و با سبز شدن مجددا شروع به حرکت می‏کنیم. ما از طریق رنگ‏ها علامت خطر و یا امنیت دریافت می‏کنیم. اگر به بسته‏بندی بطری‏های آب معدنی دقت کنید متوجه خواهید شد که طراحان بسته‏بندی از رنگ آبی استفاده کرده‏اند چرا که این “رنگ آبی” است که احساس سردی و خنک بودن را به بیننده القا می‏کند و ارتباط بسیار مستقیم با فروش آن محصول دارد.

چگونه برای برند خود رنگ انتخاب کنیم؟

بر خلاف آنچه برخی فکر می‏کنند، طراحی لوگو یا برند کار بسیار زمان بر و مشکلی است. نه تنها شما مجبورید تعداد زیادی متغیر را در نظر داشته باشید، بلکه باید بدانید چگونه تغییرات را به خوبی و به نسبت های مناسب در جاهایی که نیاز است اعمال نمایید. هنگام طراحی لوگو یا برند، شما مجبور خواهید بود نکات زیادی را در نظر داشته باشید. یکی از این آیتم‏ها رنگ است. شما می‏توانید یک لوگوی تک رنگ، یک لوگوی دو رنگ و یا حتی لوگویی با بیش از دو رنگ داشته باشید. هر رنگ باز گو کننده مطالب و نکاتی در مورد لوگوی مرتبط می‏باشد. رنگ‏ها به طور ناخودآگاه چندین نوع پیام را منتقل می‏کنند. ما در این مقاله نگاهی به رنگ های اصلی خواهیم انداخت و نمونه های قدرتمندی از لوگو یا برند را که رنگ در آنها نقش بسزایی داشته را معرفی خواهیم کرد.

روانشناسی رنگ قرمز در طراحی لوگو

احساسات: عشق، خشم، پرخاشگری، تعصب، حس گرایی، شدت.

رنگ قرمز نشانه هیجان، اشتیاق و عصبانیت است. همچنین قرمز فوریت را نشان می‏دهد، مثلا برای اعلام حراج، یا ایجاد انگیزه برای خریدهای فوری. این ویژگی‏ها توجه را به خود جلب می‏کند، در تحقیقات شناختی اولین دو رنگی که در مغز پردازش می‏شوند رنگ قرمز و زرد هستند. محققان پی برده‏اند اکثر کودکانی که قدرت تشخیص محتویات داخل بسته‏بندی را ندارند وقتی وارد فروشگاه خوراکی می‏شوند ناخودآگاه محصولات قرمز رنگ مورد توجه آن ها قرار می‏گیرد. رنگ قرمز باعث تحریک اشتها می‏شود، به همین دلیل آن را در بسیاری از لوگو‏های غذا و رستوران مشاهده می‏کنید. چه به تنهایی استفاده شود و چه به عنوان یک رنگ مکمل، رنگ قرمز گزینه‏ای قدرتمند برای طراحی لوگو یا آرم است.

طراحی لوگو

روانشناسی رنگ نارنجی در طراحی لوگو

احساسات: لذت، جسارت، بی اعتمادی، اشتیاق.

نارنجی می‌تواند طیف گسترده‌ای از احساسات را پوشش دهد، ولی آنچه بیش از همه قابل توجه است،‌ شهامت دادن به لوگوست. نارنجی از طرفی نمی‌تواند اشتیاق و حس خواستن شدیدی که در رنگ قرمز وجود دارد را القاء کند و از طرفی به اندازه کافی تیره نیست که آرامش و ثبات را منتقل کند. این رنگ می‌تواند در کسب و کارهایی مانند: اسباب بازی، محصولات بهداشتی و پکیج‌های مسافرتی استفاده شود. به وسیله‌ی رنگ نارنجی می‌توان به راحتی تضاد به وجود آورد و ترکیب آن با دیگر رنگ‌ها مثل سیاه یا حتی آبی تیره و بنفش می‌تواند لحنی جدی به آن بدهد.

طراحی لوگو

روانشناسی رنگ زرد در طراحی لوگو

احساسات: شادی، لذت، انرژی، احتیاط، مریضی.

رنگ زرد منعکس کننده دوستی و تشویق کننده است، رنگ زرد توجهات را به خود جلب می‏کند به همین خاطر ماشین های تاکسی را به رنگ زرد در می‏آورند. رنگ زرد ذاتا رنگی روشن است به همین دلیل می‌توان در اظهار شادی، بیشتر از بقیه رنگ‌ها از آن استفاده کرد. قدرت این رنگ چنان بالاست که استفاده از سایه‌های تیره‌تر رنگ زرد هم معنی آن را چندان تغییر نمی‌دهد (ازین نظر مانند رنگ نارنجی است.) و حتی تیره‌ترین زرد شاید فقط اندکی احساس بیماری یا ضعف را القا کند. به همین دلیل اصولا رنگ راحتی برای بیان احساسات بچگانه است. کلا از این رنگ در طراحی لوگوهای بیزنس‌های فامیلی و دوستانه مانند: پارک آبی، رستوران‌های فامیلی، اسباب بازی و خرید استفاده می‌شود. ارتباط بین رنگ زرد و انرژی باعث شده که از آن در شرکت های مربوط به انرژی استفاده کنند.

طراحی لوگو

روانشناسی رنگ سبز در طراحی لوگو

احساسات: هماهنگی، تازگی، بلند پروازی، طمع.

این را دیگر همه می‏دانند، رنگ سبز طبیعت را به یاد می‏آورد. این رنگ در میان برندهای مربوط با محیط زیست محبوب‏تر است. این رنگ می‏تواند احساس صلح، امید، اعتماد و آرامش را به همراه بیاورد. دیگر صنایعی که به استفاده از رنگ سبز علاقه نشان می‏دهند، صنایع غذایی، کالاهای خانگی، تکنولوژی و امور مالی هستند. از آنجا که گیاهان سبز هستند و پس از یک زمستان طولانی به زندگی دوباره می‏آیند، بسیاری از مردم می‏گویند سبز رنگ رشد یا زندگی جدید است.

طراحی لوگو

روانشناسی رنگ آبی در طراحی لوگو

احساسات: آرامش، اعتماد، اعتماد به نفس، جدیت.

رنگ آبی ایجاد احساس اعتماد و امنیت می‏کند. همچنین این رنگ طول موج بلندی داشته و از فاصله‏های بسیار دور نیز دیده می‏شود. به همین دلیل اکثر چراغ‏های فرود فرودگاه‏ها آبی رنگ است. اگر می‏خواهید جدی گرفته شوید باید از آن برای طراحی برند خود استفاده کنید. یک نکته که باید در نظر داشته باشید این است که به عنوان پادشاه کلاسیک رنگ‏ها، رنگ آبی در بیش از نیمی از لوگوها ظاهر می‏شود. اگر می‏خواهید از اعتماد به نفس برند خود اطمینان حاصل کنید، رنگ آبی را برای طراحی لوگو یا برند خود انتخاب کنید. تعجبی ندارد که این رنگ در میان شرکت‏های انرژی، مالی، هواپیمایی و تکنولوژی پر طرفدار است. همه‏ی آن‏ها می‏خواهند مفهومی که ما از این شرکت ها انتظار داریم، منتقل کنند؛ یعنی کارکرد مداوم و بدون خطر. همانطور که دیده‏اید، این رنگ در صنایع پوشاک و رستوران که نیاز به جلب توجه مصرف کننده دارند عمومیت کمتری دارد.

طراحی لوگو

روانشناسی رنگ بنفش در  طراحی لوگو

احساسات: جاه طلبی، وقار، رمز و راز، استقلال.

رنگ بنفش رنگ سلطنت است و معمولا برای محصولات ضد پیری و زیبایی مورد استفاده قرار می‏گیرد. این اثرات آرام بخش باعث شده است که از این رنگ بیشتر در امور مالی، تکنولوژی و سلامت استفاده شود. بنفش رنگ لوکس رنگین کمان است. از رنگ بنفش در طراحی لوگو استفاده کنید تا همزمان پخته و عاقل ظاهر شوید. این رنگ اشاره‏ای به زنانه بودن نیز دارد. بنفش تلفیقی از آبی و انرژی رنگ قرمز می‏باشد. بنفش فعالیت‏های مغزی را که در رابطه با حل کردن مشکل است را فعال می‏کند. بنفش رنگی سلطنتی است، بخصوص بنفش تیره که با مال و ثروت همراه است. بهتر است برای بسته‏بندی یا طراحی موارد لوکس از رنگ بنفش استفاده نمائید .

طراحی لوگو

روانشناسی رنگ قهوه‏ای در طراحی لوگو

احساسات: راحتی، قدرت، تنبلی، انزوا.

در میان تمام رنگ‌ها، متواضع ترین به نظر می‌رسد. قهوه‌ای معمولا محدود به لوگوهای محصولات مردانه است و به کارهایی که در فضای باز انجام می‌شود تعلق دارد. متداول ترین احساسات رنگ قهوه‌ای، انزواست. در لوگوهایی مانند: تجهیزات کمپینگ، شکار، و دیگر کسب و کارهایی استفاده می‌شود که به مشتریانش فرصتی می‌دهد که در تنهایی، تحت لوگوی قهوه‌ایشان به کارهای روزمره‌ی خود فکر کنند.

طراحی لوگو

روانشناسی رنگ خاکستری در طراحی لوگو

احساسات: اعتماد و اطمینان، بی طرفی، عقل و هوش، آرامش، سازش، استقلال و رسمیت.

رنگ خاکستری نشان دهنده خنثی بودن و آرام بودن است. رنگ خاکستری ممکن است برای برخی افراد گزینه بهتری نسبت به مشکی باشد. در حالی که به خودی خود هیچ قدرت محرک هوشی ندارد، ولی با عقل و دانش و استحکام در ارتباط است. این رنگ نشانه ترس و فقدان احساس است و شفافیت و درخشندگی دیگر رنگ‌ها را کم می‌کند. رنگ خاکستری بی تفاوتی، عدم مشارکت و همکاری و سستی و تنبلی را در فرد به وجود می‌آورد. نقره ای، طوسی، خاکستری روشن و تیره، دودی، سربی و سربی تیره طیف‌های مختلف رنگ خاکستری محسوب می‌شوند.

طراحی لوگو

روانشناسی رنگ سفید در طراحی لوگو

احساسات: بی گناهی،خالص، پاکیزگی.

همه ما می‏دانیم که سفید یک رنگ نیست اما باید آن را نیز به این فهرست اضافه کنیم. این رنگ با روشنایی، بی گناهی، خلوص و پاکی همراه است. از آنجا که این رنگ به عنوان رنگ کمال شناخته می‏شود و حس مثبتی که القا می‏کند بیش از رنگ‏های دیگر است، اما به طور گسترده استفاده نمی‏شود. احتمالا دلیل این امر این است که رنگ سفید را نمی‏توان بدون رنگ‏های دیگر به کار برد. بیشتر بیزینس‏ها ترجیح میدهند که رنگ سفید را از لوگوی خود حذف نکنند. مخصوصا بیزنسهایی که حرفه‏شان به قاطعیت نقطه شروع است مانند خمیر نان، ازدواج، کاغذ، چیزهایی که هر کسی در زندگی‏اش حدالاقل یک بار آنها را در نظر گرفته باشد. رنگ سفید هم مانند مشکی، تقریبا با اعتدال در تمامی لوگوها استفاده می شود. اگر رنگهای دیگر نتوانند، ترکیب رنگ مشکی و سفید می تواند به مشتری حس جدیت یا نرمش خدمات شما را القاء کند.

طراحی لوگو

روانشناسی رنگ مشکی در طراحی لوگو

احساسات: قدرت، مرموز، حزن، با شکوه.

لوگویی که در آن مقداری از رنگ مشکی به کار رفته شده باشد به مشتری حس قدرت را القاء می‌کند. مشکی نفوذ کامل و نهایت را نشان می‌دهد. با استفاده از مشکی در لوگو، قاطعیت بیشتری در کار به مشتری القاء می‌شود. به نشانه‌های ورزشی مانند نایکی یا اندرارمور که لباس‌های ورزشی تولید می‌کنند توجه کنید، مشتریان با پوشیدن لباس‌های این برندها، احساس قدرت می‌کنند. این رنگ علامت قدرت و اقتدار است و برای رساندن توانایی و قدرت استفاده می‏شود. به همین دلیل است که دیلپمات‏ها و سیاستمداران را فقط در اتومبیل‏های سیاه رنگ سوار می‏کنند.

طراحی لوگو

نکته آخر

تاثیر رنگ در لوگو بسیار مهم و نیازمند یک تایم طولانی برای تحقیق و تفکر است، شتاب زده عمل نکنید اگر فکر می‏کنید نمی‏توانید رنگ مناسبی انتخاب کنید حتما با چند طراح و مشاور دیگر بحث و مشورت کنید تا به یک رنگ ایده آل برای لوگوی خود برسید.

تماس با ما

در صورت ارسال پیام از طریق فرم روبرو و یا ایمیل در روزهای کاری، کمتر از 24 ساعت پاسخگوی شما خواهیم بود

 اطلاعات تماس

تهران، نارمک، خیابان سمنگان جنوبی
پلاک 327، طبقه سوم، واحد 5 

021-77976013
 این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
شماره تلگرام جهت ارسال سفارش:
09301372548

تلگرام Pinterest اینستاگرام Linkedin 

این مجموعه بطور تخصصی در زمینه طراحی کاتالوگ و بروشور، طراحی جعبه و بسته بندی محصولات دارویی، غذایی و صنعتی، طراحی ست اداری و هویت بصری، طراحی آرم یا نشانه، طراحی پوستر، عکاسی تبلیغاتی، طراحی وب سایت وسئو سایت فعالیت دارد. وقت شناسی، نظم و تعهد در کار همیشه در راس امور این مجموعه بوده و هست.

  1. لطفاْ نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید
  2. لطفاْ ایمیل خود را وارد نمایید
  3. لطفاْ متن پیام را وارد نمایید
  4. کد امنیتی*
    کد امنیتی
    کد وارد شده صحیح نمی باشد

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجموعه طراحی گرافیک مثلث است و 
هرگونه کپی برداری از مطالب و تصاویر پیگرد قانونی دارد.